Focus op mensen

Vanuit onze visie “Focus op mensen” krijgen de bewoners van onze woonzorgcentra alle ruimte en vrijheid om in onze voorzieningen hun nieuwe thuis te maken. Oud en minder oud, gezond of zorgbehoevend; iedereen omringen we met respect en warmte. Zoals thuis.

Onze uitgangspunten?

Welzijn en levenskwaliteit verzekeren

We leven steeds langer. Maar die extra jaren zijn niets zonder gezondheid. Fysiek en mentaal. Daarom heeft Foyer de Lork zeer veel aandacht voor het welzijn en de levenskwaliteit van haar bewoners.

  • Uw contact met onze medewerkers? Steeds met de glimlach.
  • Uw leefomgeving? Maximaal toegankelijk, met veel smaak vormgegeven en vaak dichtbij het centrum van de stad of gemeente.
  • Uw contact met uw medebewoners? Uitnodigend. Dankzij centrale leefruimtes, een Grand Café, veel animatie, …
  • Uw maaltijden? Gezond en ter plaatse bereid.
  • Uw zorg? Tiptop dankzij getrainde verpleegkundigen, een interne kineruimte, …

Eigenheid en identiteit

Iedere voorziening is verschillend op het vlak van zorgprofiel, -cultuur en -benadering. Vzw Foyer De Lork wil dit respecteren met

  • Een lokale directie en administratie
  • Professionele zorgbegeleiders die een lokaal zorgbeleid uitbouwen vanuit hun vele contacten met bewoners en medewerkers

Eenheid in verscheidenheid

De lokale teams krijgen vanuit de hoofdzetel centrale ondersteuning op een aantal gespecialiseerde domeinen. Door te centraliseren wat efficiënter centraal kan, willen we elke voorziening individueel optimaal laten functioneren. Zowel op financieel vlak als op het vlak van de verstrekte zorgen.

Zo houdt vzw Foyer De Lork steeds de vinger aan de pols om zo goed mogelijk voor zijn bewoners, medewerkers, voorzieningen en samenleving te zorgen.