Waarom alleen verhuur van serviceflats/assistentiewoningen?

U vermijdt de kopzorgen die u hebt wanneer u een assistentiewoning koopt en geniet van de vele huurvoordelen.

Kwaliteitsgaranties

Foyer de Lork verhuurt enkel erkende assistentiewoningen. Die erkenning van de Vlaamse overheid houdt in dat elke woning aan een aantal eisen moet voldoen. Voor u betekent dit een kwaliteitsgarantie. Vzw Foyer de Lork moet ervoor zorgen dat uw woning aan alle regels voldoet. Als huurder hoeft u zich hierover geen zorgen te maken.

Onafhankelijke checklist voor (potentiële) huurders van assistentiewoningen

Financiële duidelijkheid

U kent uw dagprijs, die bestaat uit de huur en het verplichte dienstenpakket. De dagprijs is afhankelijk van het type woning dat u kiest.

U kunt altijd ‘terug’

Bevalt de woning of de omgeving u toch niet, dan vraagt u naar een andere woning of u huurt gewoon elders. Leert u een nieuwe liefde kennen, dan huurt u gewoon samen. Verhuizen de kinderen naar een andere regio, dan verhuist u mee.

Een handtekening volstaat

U, maar ook uw kinderen, hebben niet de last van het zoeken van een nieuwe huurder of de administratieve rompslomp bij een verkoop van een assistentiewoning. U wil verhuizen naar een andere assistentiewoning of naar een woonzorgcentrum? Een handtekening volstaat.

U blijft in uw vertrouwde omgeving

U hoeft nooit nog een grote verhuis te maken. Op dezelfde locatie bevindt zich ook meestal een woonzorgcentrum waar u absolute voorrang geniet. Zo blijft u in een vertrouwde omgeving.

Getuigenissen over het wonen in een assistentiewoning

Bent u zwaar zorgbehoevend, dan kunt u bij ons terecht voor een permanent verblijf in een woonzorgcentrum.

Gebruik “Zoek een verblijf”. (links op deze pagina) Zo vindt u concrete informatie over de dienstverlening en infrastructuur van de dagverzorging, de crisisopvang of het woonzorgcentrum in uw buurt.

Bezoek ook onze rubriek veelgestelde vragen voor alle algemene informatie.