Assistentiewoningen (serviceflats)

Onze assistentiewoningen zijn hoogwaardige appartementen die beschikken over alle comfort. Ze vormen een perfecte thuisbasis voor de actieve senioren van nu en later. Ideaal om zelfstandig te wonen met de mogelijkheid tot zorgondersteuning en hotelservice op maat.

Wat mag u van een serviceflat (assistentiewoning) verwachten?

U woont zelfstandig

Maar kleiner, makkelijker te onderhouden en met alle hulp in de buurt wanneer u die nodig hebt. Het geeft u een geruststellend gevoel. En u ontlast ook uw kinderen of mantelzorgers.

Bezoek ontvangen? Kom langs in ons Grand Café of kies bij goed weer een bankje uit in onze gezellige tuinen.

U bent ook van harte welkom op alle activiteiten die we in het woonzorgcentrum organiseren.

24 uur op 24 permanentie

Laat ons eerlijk zijn: bij wie wat ouder wordt, durft weleens een kwaaltje op te treden. Elke assistentiewoning of serviceflat beschikt over een noodoproepsysteem. Daarmee kan u 24 uur op 24 een verpleegkundige uit ons eigen zorgteam oproepen. Een zekerheid dat hulp zeer snel ter plaatse is.

Allerhande comfortdiensten voor wanneer u het nodig acht

Voor een maximaal comfort kunt u een beroep doen op verschillende restaurant- en hotelformules. U bepaalt zelf voor welke diensten u op ons beroep doet. Indien u dit wenst, zorgt de woonassistent voor de afspraken en coördinatie:

  • Poetsdienst
  • Klusjesdienst
  • Thuisverpleging

Sommige seniorencampussen bieden zelfs een all-in formule aan, waarmee u alle zorgen uit uw handen geeft.

Onze seniorencampussen beschikken ook allemaal over een kapper, pedicure of kineruimte.

Hulp bij praktische zaken

Hulp en zorg evolueren met u mee. Poetst u vandaag graag zelf? Geen probleem. Morgen een poetsdienst? Perfect. De woonassistent kan mee bemiddelen bij thuiszorgdiensten zoals thuisverpleging, poetsdienst, gezinszorg of klusjesdienst. Hij/zij helpt u ook bij problemen van administratieve, organisatorische of praktische aard.

Voorrang voor overstap naar het woonzorgcentrum

Lukt het alleen wonen op een bepaald moment niet meer zo goed? De meeste seniorencampussen van Foyer de Lork bieden én serviceflats (assistentiewoningen) én zorgkamers aan. Als bewoner van een serviceflat hebt u voorrang voor de overstap naar het woonzorgcentrum.

 


Meer informatie?

  • Vergeet zeker ook niet om een kijkje te nemen op onze pagina met veelgestelde vragen assistentiewoningen.
  • Bent u zwaar zorgbehoevend, dan kunt u bij ons terecht voor een permanent verblijf in een woonzorgcentrum.
  • Via de zoekmotor links op deze pagina kunt u informatie vinden over de concrete dienstverlening en infrastructuur van de assistentiewoningen of het woonzorgcentrum in uw buurt.

(*) Niet op exact dezelfde locatie, maar wel kortbij in: Ter Bleuk - Bonheiden en Ennea - Sint-Niklaas.